Het ontstaan van De Groller BokOoit begon het met de mogelijkheid een website te maken via de provider. In mijn geval Freeler. Freeler werd Worldonline, werd Wanadoo, werd Orange, werd.....
Maar de ruimte van 20MB bleef.

Een website in elkaar geknutseld met informatie over het dorp Grolloo en met een kalender met activiteiten van verenigingen. Ik heb deze verenigingen eens uitgenodigd om te praten over het gezamenlijk opzetten van een dorpskalender op het internet. Voor velen was dit toen nog ver weg, maar dit veranderde snel. Besloten werd deze activiteit onder te brengen bij de Vereniging Dorpsbelangen Grolloo en Omstreken. Met financiƫle steun van de gemeente kon een hostingbedrijf worden gezocht en een domeinnaam gekozen. Ik had toen grolloo.com en grolloo.org geregistreerd in de USA. Dit was veel goedkoper dan in Europa. De verhuizing had heel wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk is alles overgebracht. Grolloo.com is tot het oprichten van De Groller Bok in mijn bezit. Grolloo.org is nu al weer jaren de site voor de verenigingen uit Grolloo e.o. We hadden beschikking over 100MB. Lange tijd voldoende, maar het presenteren van foto's van evenementen nam toe. Reinders-grolloo.nl geregistreerd bij een groot hostingbedrijf. Relatief goedkoop en de beschikking over 2000MB. Daarnaast bij een foto-album online een account genomen voor 5000MB. Het wordt dan steeds onoverzichtelijker. Facturen en declaraties. In de tussentijd maakten ook enkele bedrijven gebruik van de schaarse ruimte. Het maximum aan onder te brengen domeinen was echter ook bereikt. Al met al tijd voor iets anders.

Op zoek naar een oplossing kwam ik de mogelijkheid van reseller (wederverkoper) tegen. Redelijke tarieven en een mogelijkheid om alle domeinen goed onder te brengen. Duidelijkheid voor de klanten. Goede afspraken en lagere tot veel lagere tarieven, met daarnaast veel meer mogelijkheden.

De Groller Bok wil voorzien in de behoefte die kleine ondernemingen in Grolloo en omstreken hebben ten aanzien van het wereld wijde web. De Groller Bok biedt verenigingen nu de mogelijkheid om POP3-email adressen aan te maken. Het aanvragen van domeinnamen behoort tot de mogelijkheden. Kortom net voldoende diensten voor de doelgroep.